Graszoden laten leggen & kunstgras aanleggen.


Wilt u een gazon in uw tuin? U kunt dan graszoden laten leggen, kunstgras aanleggen of gras laten inzaaien. Lees onderstaand meer over de mogelijkheden, onze werkwijze en wat u kunt verwachten.

Een gazon is een aanwinst voor uw tuin. Graszoden of kunstgras vormen een plek om te rusten en te ravotten. Wanneer uw gazon doordacht en volgens de juiste lijnen wordt aangelegd gaat het op binnen het geheel van de tuin. Een mooi gazon creëert ruimte en rust. Welke optie (graszoden laten leggen, kunstgras aanleggen of gras inzaaien) wij adviseren is afhankelijk van uw wensen, de locatie, het budget en de mogelijkheden. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een eerlijk advies.

BESTE KWALITEIT: VOLGROEIDE MAT MET STERKSTE STRUCTUUR.
VAKKUNDIGE AANLEG: VAN VOORBEREIDING TOT AFWERKING.
ZORGELOOS GENIETEN: GARANTIE OP GRASZODEN EN KUNSTGRAS.

Graszoden laten leggen vs. Kunstgras aanleggen.

Graszoden laten leggen of kunstgras aanleggen? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Beide zijn groen, maar beide hebben grote verschillen.

Het beeld heerst nog vaak dat kunstgras er ‘nep’ uit ziet. Voor sommige soorten is dit zeker het geval, maar er zijn kunstgrassoorten die niet van echt te onderscheiden zijn. Kunstgras is duurder in aanschaf dan gras, helemaal wanneer u zou kiezen voor graszaad i.p.v. graszoden. Houdt er dan ook rekening mee dat in de meeste gevallen uw kunstgras ongeveer 10 jaar moet blijven liggen om de investering waard te zijn. Hier tegenover staat dat de investering voor kunstgras aanleggen eenmalig is. Gras moet u sproeien, bemesten en bijzaaien. Om nog maar te zwijgen over de kosten van de grasmaaier en de tijd die dit allemaal kost. Daarnaast moet u vaak na een aantal jaar weer opnieuw graszoden laten leggen omdat uw gazon te veel verslechterd is.

In gebruik zijn de verschillen ook groot. Gras kan net zo ‘strak’ liggen als kunstgras, maar hier zult u veel moeite voor moeten doen, of u moet het onderhoud uitbesteden. Daarnaast kan gras dor worden bij droogte of juist een modderpoel wanneer het regent. Kunstgras blijft altijd groen, water loopt snel weg en kinderen kunnen er altijd op spelen. Echter ziet u gebruik op kunstgras wel. Hoe erg u dit ziet is geheel afhankelijk van het soort kunstgras.

Tot slot is gras in de zomer koeler dan kunstgras en kan kunstgras in de zomer (bij droogte) statisch worden. Bij zowel gras als kunstgras kan er mos groeien. Verschil is wel dat mos uw graszoden doodt, maar op kunstgras makkelijk verwijderd kan worden.

Kortom, veel voor- en tegens. Waar uw eerste gedachten ook naar uit gaat, wij komen graag bij u langs met monsters en voor advies alvorens u kiest voor graszoden laten leggen of kunstgras aanleggen.

Werkwijze graszoden laten leggen.

De ene graszode is de andere niet. Omdat wij uw wensen als uitgangspunt nemen zijn wij aangesloten bij verschillende erkende graszoden leveranciers zodat u krijgt wat bij u past. Voor elke leverancier geldt dat de graszoden ruim de tijd hebben gehad om te kunnen groeien en dat de zoden dagvers voor u worden gesneden.

Onze werkwijze voor graszoden laten aanleggen

– Bespreken van uw wensen
– Vrijblijvende offerte
– Leveren en verwerken hoogste kwaliteit graszoden
– Ondergrond wordt uitgevlakt, gewalst en grof geëgaliseerd
– Ondergrond wordt aangedrukt met wals
– Fijne egalisatie met waterpas
– Ondergrond wordt bemest
– Vakkundig de graszoden laten leggen
– Graszoden worden op maat gesneden
– Gazon wordt aangewalst
– Werkplek wordt schoon gemaakt
– Als oplevering lopen we samen met u alle punten door

H4: Werkwijze kunstgras aanleggen.

Net als bij gras is het ene kunstgras de andere niet. Er zijn vele soorten kwaliteit beschikbaar en allemaal tegen een ander budget. Ook om die reden hebben wij ons niet verbonden aan één leverancier. Afhankelijk van uw wensen geven wij u een advies waarbij wij u het kunstgras zelf laten ervaren. Een algemene werkwijze is daarom ook niet aan te geven, deze is per kunstgrassoort verschillend. Wat wel voor elke kunstgrassoort geldt is dat ze allemaal worden aangelegd in de stijl van Heart for Gardens.

H5: de voordelen van Heart for Gardens.

– Onafhankelijk advies op maat
– Snel en vakkundige aanleg van uw gazon
– De juiste ervaring en kennis van graszoden, kunstgras en gras zaaien
– Ons werk voldoet aan alle kwaliteitsnormen
– Zorgvuldige werkmethode met nazorg en garantie
Graszoden laten leggen
Graszoden laten leggen

Afspraak maken.
Op zoek naar advies voor een nieuw gazon dat vakkundig wordt aangelegd? Wij komen vrijblijvend langs.
Maak online een afspraak >
www.heartforgardens.nl/contact/afspraak-met-hovenier

Brochure aanvragen.
Wilt u meer informatie over onze manier van werken? In onze brochure leert u ons beter kennen.
Gratis brochure aanvragen >
www.heartforgardens.nl/contact/brochure-hovenier

Bekijk Foto’s.
Hoe zien graszoden en/of kunstgras eruit? Wij komen bij u langs met monsters, met de foto’s krijgt u een eerste indruk.
Naar foto’s van o.a. gras >
www.heartforgardens.nl/tuinwerkzaamheden/tuinelementen-foto

Bel Heart for Gardens.
Graszoden laten leggen of kunstgras aanleggen? Bel direct en een specialist geeft graag advies.
033 260 00 61