Landelijke tuinen.

Landelijke tuinen ontwerpen wij voor de liefhebber van zijn omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat de natuur al begint bij uw voordeur. Landelijke tuinen laten zich kenmerken door de weidse uitstraling, sterke weelderige beplating, natuurlijke materialen, landelijke aanblikken en grovere afscheidingen. Vanzelfsprekend vinden we deze tuinen vaak in het buitengebied. Hierdoor speelt de omgeving van de tuin een grote rol. De kwaliteit van het ontwerp laat zich spreken door de overgang van de tuin naar het landschap er omheen. Goed ontworpen landelijke tuinen lopen onmerkbaar over in de omgeving waardoor de tuin een ‘oneindig’ gevoel krijgt. De kunst is ervoor te zorgen dat u zich volledig in de vrije natuur waant.

IN ONZE LANDELIJKE TUINEN WILLEN WE DE SCHOONHEID VAN HET LANDSCHAP LATEN ERVAREN. EEN PLEK WAAR DE VERBINDING TUSSEN UW HUIS, TUIN EN OMGEVING WORDT VERSTERKT.

Elementen in landelijke tuinen.

Omdat het bij landelijke tuinen vaak om wat grotere tuinen gaat vormen royale tuinkamers de opvallendste elementen. Grote gazons die glooiend in het landschap dansen wisselen af met sprankelende waterpartijen. Vanuit uw huis kijkt u uit op grote buxuswolken en een oprit van boerderijgrind. Naarmate uw tuin verder van uw huis afligt worden de elementen steeds natuurlijker en gaat deze steeds meer op in de omgeving.

Om de tuin in harmonie met de omgeving te brengen laten we elementen uit de omgeving terug komen in de tuin. Dit betekent dat een landelijke tuin in een bosrijk gebied heel anders zal zijn dan een landelijke tuin tussen de weilanden of de heide.

Houten hekwerken scheiden de buitenruimtes. Bij paden en terrassen maken de strakke lijnen plaats voor organische vormen en de materialen die hiervoor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld gebakken klinkers, granieten kinderkopjes of zelfs boomschors. De beplanting kenmerkt zich door zijn sterkte en robuustheid. U treft plantensoorten als de taxus, eik, meidoorn, sleedoorn en fruitbomen. De natuurlijke groei hiervan wordt in de hand gehouden door de beplanting zorgvuldig te selecteren en te plaatsen. Om deze reden zijn landelijke tuinen redelijk onderhoudsvriendelijk. Er kan worden volstaan met gras maaien, snoeien en soms wat wieden.

Ontwerpen van landelijke tuinen.

Bij het ontwerpen van uw tuin is het de kunst om de tuinbeleving grootser te maken dan de feitelijke oppervlakte is. Dit geldt voor iedere tuin, maar bij landelijke tuinen komt deze essentie helemaal duidelijk naar voren. Tijdens het gehele proces draait het om uw wensen, uw woning en uw omgeving. Door deze te combineren met onze creativiteit, stijlgevoel en plantenkennis ontstaat er een ontwerp waarbij uw verwachtingen worden overtroffen.


Landelijke tuin 18

Landelijke tuin 19
Landelijke tuin 20

Landelijke tuin 21
Landelijke tuin 22

Landelijke tuin 23
Landelijke tuin 24

Landelijke tuin 1
Landelijke tuin 2

Landelijke tuin 3
Landelijke tuin 4

Landelijke tuin 5
Landelijke tuin 6

Landelijke tuin 7
Landelijke tuin 8

Landelijke tuin 9
Landelijke tuin 10
Landelijke tuin 11

Landelijke tuin 12
Landelijke tuin 13

Landelijke tuin 15
Landelijke tuin 14

Landelijke tuin 16
Landelijke tuin 17