Japanse tuinen.

Japanse tuinen worden omgeven door rust, mystiek en filosofie. Japanse tuinen geven rust, bieden troost en doen ons beseffen wat echt belangrijk is in het leven. In onze ontwerpen telt elk detail en dat is voor de Japanse filosofie niet anders. Elk element heeft een betekenis, elk onderdeel heeft energie en elk component behoort tot het grotere geheel. Dit soort tuinen geven dan ook veel kijkplezier.

Het voordeel van Japanse tuinen is dat deze ook op zeer kleine oppervlakte gerealiseerd kunnen worden. Door gebruik te maken van uitgebalanceerde materialen en elementen komen twee uiterste samen: ontelbare details binnen een sfeer van rust. Japanse tuinen zie je niet, die beleef je.

JAPANSE TUINEN GEVEN UW WONING EEN UNIEKE UITSTRALING EN VORMEN EEN PLEK WAAR RUST EN BELEVING SAMEN KOMT. LAAT ELK DETAIL TELLEN OP EEN PLEK WAAR ALLES IN BALANS IS.

Elementen in Japanse tuinen.

Kabbelende watervallen, vijvers, waterelementen, eilanden, theehuizen, granieten bruggen, Oriëntaalse ornamenten, rotsblokken, stenen en grind. De elementen in Japanse tuinen zijn veelzeggend.

Uitgangspunt is vaak het water. Zoals de Japanse wijsheren geloven in energiestromen, zo stroomt het water levensstroom door uw tuin. Kan er geen water worden gebruikt dan staat fijn grind, geharkt in golvende lijnen, hiervoor symbool.
De bladvormen en kleuren van de weelderige beplanting zijn in Japanse tuinen een geschenk voor het oog. Verfijnd gebruik van bamboe, varens, bonsai bomen, mos soorten, inheemse orchideeën, Japanse esdoorns en rododendrons zorgt voor een rustgevend geheel.

Ontwerpen van Japanse tuinen.

De kunst van het ontwerpen van Japanse tuinen is om de essentie te treffen. Harmonie en balans. Een sfeer van gecontroleerde kalmte waarbij het ontwerp krachtige discipline uitstraalt. Onze ontwerpen voor een Japanse tuin hebben 3 basiselementen als uitgangspunt: water, wat staat voor de levensstroom. Steen, symboliseert een rustpunt. En groen, welke staat voor natuur. U hoeft niet te leven volgens de levensvisie van de Japanners om te kiezen voor een Japanse tuin. Ook binnen de Westerse maatschappij kan de rust en geordendheid van een Japanse tuin de juiste snaar raken. Om welke reden u ook kiest voor een Japanse tuin, het geeft uw woning een unieke uitstraling.

Japanse tuin 1
Japanse tuin 2
Japanse tuin 3
Japanse tuin 4

Japanse tuin 5
Japanse tuin 6

Japanse tuin 7
Japanse tuin 8
Japanse tuin 9

Japanse tuin 10
Japanse tuin 11
Japanse tuin 12

Japanse tuin 13
Japanse tuin 14