Grote tuinen.

Grote tuinen moeten zich kwalificeren door overzichtelijkheid en rust, maar moeten tegelijkertijd verrassen door details en warmte uitstralen. Grote tuinen moeten als een thuis voelen en beleving teweeg brengen. Het fundament van onze tuinontwerpen zijn de zichtlijnen vanuit de woning. Juist bij grote tuinen komt het belang hiervan naar voren. ‘Binnen’ moet altijd met ‘buiten’ worden verbonden. Zowel de woning als de tuin moeten in perfecte harmonie zijn met elkaar, ze moeten als het ware in elkaar over lopen. Voor grote tuinen is dit een veel grotere uitdaging dan voor kleine tuinen. Het lijnenspel wat we gebruiken om dit te creëren is altijd gebaseerd op rust, ritme en symmetrie.

DE UITDAGING BIJ GROTE TUINEN IS OM DIVERSE ELEMENTEN EN ONDERDELEN ALS ÉÉN GEHEEL AAN TE LATEN VOELEN WAARBIJ TOCH IEDER ELEMENT ZIJN EIGEN BELEVING EN FUNCTIONALITEIT HEEFT.

Elementen in grote tuinen.

Welke elementen in grote tuinen naar voren komen is geheel afhankelijk van de identiteit van u als bewoner. Van design tuinen tot aan landelijke tuinen, bij elke stijl komen andere elementen naar voren en dit wordt volledig aangepast op uw wensen.

In algemene zin gaat het er bij grote tuinen veel meer om hoe het er in past, in plaats van wat er allemaal in past. Er is ruimte genoeg, het gaat erom hoe dit wordt ingedeeld. Wellicht worden buitenruimtes ingericht met (sier)grassen. Een mooi voorbeeld van beplanting, die in elk jaargetijde anders is, maar wel nog steeds een duidelijk beeld en structuur behoudt. Of misschien heeft uw woning een aslijn die midden door het huis loopt en trekken we deze door in de tuin waarbij we deze laten eindigen in de vorm van een zwembad met waterval. Wat de uitgangspunten ook zijn, door creatieve ontwerpen voelt het eindresultaat als één geheel waarin stijl, sfeer en alle elementen samen komen.

Ontwerpen van grote tuinen.

Om uw identiteit te laten weerspiegelen in uw tuin en ‘binnen’ met ‘buiten’ te kunnen verbinden is er voor het ontwerpen van een grote tuin maar één startpunt mogelijk; de plek waar het allemaal moet gebeuren, bij u thuis. Centraal in het gehele proces staat dan ook onze persoonlijke benadering. Het is de kunst om goed te luisteren. Vervolgens is het aan ons om met unieke ideeën en mogelijkheden te komen. Het resultaat voor u? Een tuin om in te genieten en die mooier is dan uw grootste droom. Van de natuur, van de verschillende jaargetijden en van de structuur versus de natuurlijke details.