Uw eigen exotische tuin.

Uw huis uit stappen en een paradijselijk oord binnen stappen? Met een exotische tuin maakt u dit realiteit. Stap niet langer meer het vliegtuig in, maar haal de sfeer van bounty eilanden, het Middellandse zeegebied, de tropen of zelfs het regenwoud naar huis en laat uw droom werkelijkheid worden.

Een exotische tuin is als een orkest van planten. Een exotische tuin is kleurig, spannend, mysterieus en geeft uw woning een unieke uitstraling. Het is absoluut de meest spectaculaire tuin. Met zijn enorme verscheidenheid aan vormen en kleuren is geen enkele andere tuin te vergelijken met een exotische tuin. En er is meer mogelijk dan u denkt.

HAAL DE EXOTISCHE SFEREN NAAR UW THUIS IN PLAATS VAN ANDERSOM. WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG OM VAN UW DROOM WERKELIJKHEID TE MAKEN.

Elementen in een exotische tuin.

Voor een exotische tuin hoeft u niet rond de evenaar te wonen. Op het gebied van exotische beplanting zult u zich verbazen over de vele mogelijkheden. De meeste exotische planten zijn zelfs winterhard of nagenoeg winterhard. Ze groeien door tot de eerste vorst waardoor u de hele zomer kunt genieten van unieke beplanting. U zult uw ogen uit kijken! Bijkomend voordeel is dat de meeste exotische planten snel groeien. Dit geeft de mogelijkheid om de planten klein, en dus goedkoop, te kopen zonder dat dit ten koste gaat van de volwassen ‘look’ van de tuin.

Daarnaast speelt ook de grootte van uw tuin geen enkele rol. Heeft u een woning met een patiotuin of een kleine tuin? Creëer iets unieks met exotische sferen. Zelfs een kleine stadstuin is geschikt.
Om de juiste sfeer voor een exotische tuin neer te zetten moeten we onze ‘standaarden’ laten varen. Symmetrie is uit den bozen en harde lijnen verdwijnen. Rechte, overzichtelijk paden worden vervangen door kleine natuurlijke kronkelpaadjes. Wanneer u door uw exotische tuin loopt torenen de planten boven je uit. De exotische sfeer schreeuwt om het formele te vervangen door het informele. Hierdoor vervallen dure elementen zoals gestuukte muurtjes, pergola’s en bestrating, en worden deze vervangen door palmachtigen, gemberachtigen en diverse exoten als de Cobralelie, papegaaiplanten en ananasplanten.

Ontwerpen en aanleggen van een exotische tuin.

In een ontwerp is het doel altijd ervoor te zorgen dat de tuin past bij uw identiteit. U moet zich thuis voelen in uw tuin en u moet deze beleven. Voor een exotische tuin geldt dit des te meer. Het ontwerpen en aanleggen van een exotische tuin kunnen wij niet geheel zelf. Om die reden werken we samen met een specialist op het gebied van exotische beplanting die ook een eigen zeer grote exotische kwekerij heeft. Door zijn kennis van exotische beplanting te bundelen met onze kennis over ontwerp, planning, aanleg en alles wat daar verder bij komt kijken, zijn wij in staat om iets unieks te creëren: tropisch genieten in een exotische tuin.

UNDER CONSTRUCTION – De fotograaf is onderweg