Wilgentenen schutting: puur natuur.


Een wilgentenen schutting is zeer geschikt om de tuin een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Wij vlechten onze wilgentenen schutting ter plekke en vervaardigen deze met vlechtwerk van 2-jarige wilgentenen (bleeslatten). Deze oude ambacht oefenen wij geheel met onze handen uit. Natuurlijker en ecologischer kan niet.

Onze wilgentenen schutting: anders dan anders.

Tik ‘natuurlijke schutting’ in op Google en u krijgt tal van webshops waar u schuttingsdelen kunt kopen van riet, bamboe, boomschors en wilgentenen. Hierbij wordt dan vol lof verteld dat u deze binnen de kortste keren heeft geplaatst met slechts enkele paaltjes in de grond. Mooie verhalen, maar een echte wilgentenen schutting kan niet ‘even snel’ worden geplaatst. Deze moet worden gevlochten door een vakman. Handwerk dus waarbij de nodige kennis en ervaring moet zijn opgedaan. Kant en klaar wilgentenen schuttingsdelen hebben vaak ijzeren frames. Wij werken daarentegen uitslijtend met natuurlijke materialen. De kwaliteit van het vlechtwerk is bepalend voor de levensduur van de schutting. Hoe steviger de wilgentenen zijn aangestampt, hoe stabieler en ondoorzichtiger de schutting wordt.

EEN WILGENTENEN SCHUTTING IS VAKWERK. HOE NATUURLIJK, DUURZAAM EN STERK EEN WILGENTENEN SCHUTTING IS WORDT BEPAALD DOOR DE KWALITEIT.

Een wilgentenen schutting als verticale tuin.

Een wilgentenen schutting op zich is al mooi, maar deze wordt nog mooier wanneer u bloeiende klimplanten hier tegenop laat groeien. U kunt denken aan de Clematis, Passiebloem, Klimrozen of Jasmijn, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Door een doordacht beplantingsplan op de stellen zorgen we ervoor dat uw wilgentenen schutting mee verandert met de seizoenen. Door te kiezen voor diverse soorten beplanting met ieder hun eigen bloeiperiode zorgen we ervoor dat uw wilgentenen schutting er continu anders uit ziet. Zo blijft de wilgentenen schutting een zeer groot deel van het jaar een (kleurrijk) lust voor het oog. Een ideale mogelijkheid dus om uw tuin niet op te laten houden op de bodem, maar door te trekken omhoog.

Toepassing van wilgentenen schutting.

Ons vakwerk van wilgentenen gebruiken we het meeste voor tuinafscheidingen. Echter zijn er meer mogelijkheden. Het vlechtwerk is namelijk ideaal voor het vervaardigen van wilgentenen plantenpakken, balkonschermen, afscheidingen voor kliko’s en vuilnisbakken, rozenbogen, (poort)deuren, tuinschermen, enz.
wilgentenen schutting
wilgentenen schutting
wilgentenen schutting