Groenblijvende hedera schutting.


Op zoek naar een natuurlijke schutting die het gehele jaar groen blijft? Dan is een (goed geplaatste) hedera schutting een uitstekende mogelijkheid. Hedera blijft groen en is over het algemeen een erg sterke plant die in de moeilijkste omstandigheden groeit. Bijkomend voordeel is dat een hedera schutting weinig ruimte in neemt waardoor het ook uitstekend toepasbaar is in kleinere tuinen. Daarnaast is een hedera schutting erg mooi in combinatie met andere tuinafscheidingen. Wij plaatsen uw hedera schutting compleet met palen, betongaas en de juiste snelgroeiende hedera.

EEN HEDERA SCHUTTING IS EEN IDEALE MOGELIJKHEID OM GROEN IN UW TUIN TE CREËREN ZONDER DAT DIT GEPAARD GAAT MET VEEL ONDERHOUD OF TEN KOSTE GAAT VAN DE RUIMTE.

De groei van een hedera schutting.

Hedera is bekend als een klim(op)plant. Deze groeit vanaf de grond en hecht zichzelf vast aan de beschikbare oppervlakte. Dat elke hedera dit doet is een misvatting. Enkel een jonge klimopplant groeit. Volwassen hedera klimt helemaal niet en maakt enkel bloemen en bessen aan. Om ervoor te zorgen dat hedera blijft groeien moet deze gesnoeid worden. Let hierbij er wel op dat u dit in het vroege voorjaar doet. Daarnaast moet de hedera vlak langs de oppervlakte waar die tegenaan groeit worden gesnoeid. Op die manier zorgt u voor een volle en compacte groei en neemt de hedera schutting weinig ruimte in beslag. Hoe strakker en rechter u snoeit, hoe mooier en dichter uw hedera schutting is en wordt. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen met ons tuinonderhoud.
Tot slot is het goed om te vermelden dat er diverse soorten hedera zijn, zowel qua uiterlijk als qua kwaliteit. Uiteraard adviseren wij u graag welke hedera het beste past bij uw situatie.

Is een hedera schutting direct dicht?

Deze vraag krijgen wij zeer vaak. Laten we allereerst voorop stellen dat wij onze hedera enkel halen bij de beste kwekerijen. Kwaliteit dus gegarandeerd. U kunt er dan ook vanuit gaan dat onze hedera schutting zal aan slaan in uw tuin en snel zal zorgen voor een mooie volle haag. Slaat de hedera niet aan? Dan komen wij deze direct kosteloos vervangen.
Echter neemt dit niet weg dat zelfs de beste hedera tijd nodig heeft om te groeien. U bent dus niet direct afgescheiden van uw buren. Gelukkig bieden wij hiervoor een oplossing. In samenwerking met onze leverancier kunnen we een kant en klaar haag plaatsen. Met deze begroeide panelen kan uw compleet begroeide hedera schutting binnen een dag gerealiseerd worden. Een andere mogelijkheid is om de hedera niet op (open) betongaas te laten groeien maar op een (dicht) natuurlijk tuinscherm zoals een boomschorsmat of een heidemat. Wat uw wens ook is, wij zorgen altijd voor een gepaste oplossing.
Hedera schutting
Hedera schutting
Hedera schutting